něco o televizi Noe

Ohlédnutí za WYD2008 a Activ8

22. 7. 2008 0:54
Rubrika: Tv Noe | Štítky: ActIv8

Když jsem se vrátil po téměř 24 hodinovém vysílání v neděli  ráno domů, tak na Set-top-boxu svítila 4. Co to znamená? Mí 70 letí rodiče než šli spát, tak sledovali Noe. Možná to je tím, že pro Noe dělám, možná to je proto, že je náš maratón vysílání zajímal. Když jsem se pak v neděli po kostele ptal, co sledovali, odpověď byla jednoduchá: "Všechno." Tatínek, kterého jindy v televizi zajímá jen předpověď počasí a zpávy, tam mi přesně referoval, který biskup kdy sloužil a co říkal.

"Dorazila" me však tátova sestra, která sledovala celé večerní, noční i jitřní vysílání a po 6 hodině, jak skončila jitřní mše na Velehradu, šla rovnou od Noe na ranní mši do místního kostela a spát šla až poté. Večer nadšená volala a říkala, že jak normálně chodí spát v 10 večer, tak tentokrát šla spát až v 10 ráno.

I kdyby projekt Noe kdo chtěl jak chtěl zpochybňovat a jím opovrhovat, tak já se čím dál více přesvědčuji, kolik přináší radosti. 

Díky všem organizátorům a jejich pomocníkům, za přípravu krásné akce!

Díky všem účastníkům, za jejich odhodlání přijít na hostinu, která byla pro ně připravena!

Activ8 na Velehradu sice skončilo, ale mnozí kazatelé vybízeli, abychom si z něj něco odnesli domů: Lásku k rodičům (promiň mi, že chci brát vedení této domácnosti do svých rukou), odhodání měnit se v denních drobných věcech (čím jsme jiní proti, těm, kteří nevěří v Boha? Jen tím, že v neděli jdeme do kostela? To je hodně málo!).

Díky projektu televize Noe se mohli s Velehradem spojit mnozí a mnozí další, kteří se neregistrovali a ani je nejde spočítat, ale kteří na  účastníky a celou akci doma mysleli, i když tam zrovna nikoho z blízkých neměli ani nikoho neznali. Byli to diváci televize Noe.

V tomto týdnu pak mají uživatelé Tv Noe možnost mnohé chvíle prožít znovu.  Noe totiž operativně zařadila do programu reprízu uvítacího ceremoniálu, kocert pro Ukrajinu a obě vigilie (Velehradskou i tu ze Sydney). Ze mší svatých budou časem sestříhány homilie, které pak budou vysílány v pořadu Noční universita.

Takž: Ať nám zní Activ8 v uších ještě dlouho a pokud bychom zapomínali, Noe nám to osvěží!

 A ještě jednu doušku: Kdo může sledovat Tv Noe? odpověď je jednoduchá: Všichni! Tedy všichni, kteří se to to zasadí a zajistí si ho. A tak než zase pojedete na podobnou akci a Noe ještě nemáte doma, přesvědčete zbytek rodiny a Noe si nainstalujte (a nečekejte na nějaké pozemní digitální vysílání ve kterém Noe hned tak brzo nebude).

 

Zobrazeno 1303×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio